Mobiel internet verdubbeld

In: Glasvezel internet, Buitengebied

Mobiel internet verdubbeld

Het gebruik van mobiel internet maakt een flinke groei door in Nederland. Het afgelopen jaar is de hoeveelheid data die consumenten gebruiken via smartphones en tablets verdubbeld. Dat blijkt uit de cijfers van de telecommonitor van de Autoriteit Consument en Markt. Er wordt de laatste jaren veel geïnvesteerd in de uitrol van 4G-netwerken, waardoor de consument steeds meer mobiel gaat internetten.

Verder blijkt uit het onderzoek dat steeds meer Nederlandse huishoudens een internetabonnement hebben van minimaal 100 Mbps. Steeds minder mensen hebben daarentegen een verbinding tussen de 2 en 10 Mbps. Het percentage huishoudens dat een glasvezelabonnement afneemt is met 7 procent gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2013. Het aantal verbindingen via een analoge aansluiting is juist afgenomen met 5 procent.

Uit deze ontwikkelingen blijkt des te meer dat de noodzaak voor een goede en stabiele breedbandverbinding hoog is. Friesland.OpGlas brengt de behoefte aan snel internet in Friesland in kaart. Is het slecht gesteld met het internetaanbod op uw privé of zakelijk adres en zou u aan een mogelijk initiatief in uw omgeving willen deelnemen? Meld u dan vrijblijvend aan via het formulier.


OpGlas Scan
Klaar voor de toekomst met glasvezel? Doe NU de OpGlas Scan!
Postcode Check